Adim Adim Aloe Vera Kullanimi


Aloe Vera Kullanimi 

Aloe vera nedir?

Aloe vera, binlerce yildir çesitli saglik sorunlarini tedavi etmek için kullanilan tibbi bir bitkidir. Tüm vitamin, mineral ve aminoasitlerini yapraklarinda depolayan bu mucizevi bitki, beslenme, cilt bakimi ve tedavi amaçli pek çok alanda sifacilar tarafindan yüzyillardir kullanilmaktadir. 

Aloe vera jeli evde kendi yetistirdiginiz bitkiden dogal olarak elde edebileceginiz gibi, kozmetik marketlerden de satin alabilirsiniz. Eger bitkiyi evde yetistirmeyi düsünürseniz, aydinlik ortamda büyütmeye dikkat etmeniz gerekir. Aloe vera tropik bir bitki oldugundan günes isigini ve isiyi son derece sevmektedir. 
Yazinin devam eden kisminda, hafif günes yaniklarindan aknelere kadar pek çok seyi tedavi edebilen aloe veranin kullanim alanlari hakkinda detayli bilgi sahibi olacaksiniz;

Alo vera nasil kullanilir?
Jeli direkt olarak yüzünüze uygulamak için, 

Ilk olarak cildinizi nazikçe sabun ve suyla temizleyin. Ölü hücrelerden arinmak için, yüzünüzü islak bir havlu veya peeling pedi ile hafifçe ovalayin.

Aloe verayi, parmak uçlarinizi kullanarak daireler halinde yüzünüze uygulayin. Cildinizin tamami kaplanana kadar uygulamaya devam edin. Istenilen etkiye bagli olarak, 30 dakika sonra temizleyebilir veya birkaç saatte bir uygulamayi tekrarlayabilirsiniz.

Evinizde elde ettiginiz jeli uygulamak için,

Aloe yapraklarini bitkiden toplamak için, kalin yapraklarin tabanini parmaklarinizla tutun ve yavasça bitkiden çekin. Bir çift makas veya keskin biçak da kullanabilirsiniz. Yapragin yüzeyindeki kiri, islak bir dis firçasi veya tirnak firçasi ile hafifçe ovalayarak temizleyin. Ardindan yapraklari soguk su ile durulayin.

Yaprak tabanini kesin ve çikarin. Keskin bir biçak yardimiyla dikenleri yapragin kenarlarindan ayirin. Sebze soyucu kullanarak jeli yapraklarin her iki tarafindan çikarin veya yapragi dikey olarak ikiye bölün ve küçük bir kasikla jeli alin. Jeli dogrudan günes isigindan uzak, hava almayacak sekilde bir plastik kapta saklayin.

Jel üzerine bolca kabartma tozu serpin. Yapraklari kullanarak dairesel hareketlerle jeli yüzünüze uygulayin ve ovalayin. Ardindan yüzünüzü ilik sabun ve suyla temizleyin ve durulayin.
Cilt bakiminin yani sira, aloe vera jeli yaralanmalari iyilestirmek, böcek isiriklarini yatistirmak ve günes yaniklarini, küçük asinmalari ve cilt tahrislerini iyilestirmeye yardimci olmak için dogrudan vücudunuza da uygulayabilirsiniz.

NOT: Alo vera jele karsi alerjik veya duyarli olmadiginizdan emin olmak için bileginizin içinde küçük noktaya jeli uygulayarak baslayin. Temizleyin ve kurumasini bekleyin. Herhangi bir reaksiyon gözlemlemezseniz jeli güvenle kullanabilirsiniz.
Uygulama sonrasinda kizariklik veya sislik yasarsaniz, jeli yüzünüze uygulamaktan kaçinin. Özellikle hassas bir cilde sahipseniz veya alerjik cilt reaksiyonlariniz varsa dermatologunuza danisin.

 





Bursa Palas Hotel
Tahtakale Mahallesi, 20. Okul Sk. No:9,
Osmangazi/Bursa

info@dreamsutspa.com