BLOG


Spanin Faydalari Nelerdir?

Spanin Faydalari Nelerdir?

Gündelik hayatta, hepimiz yogun çalisma programimiz nedeniyle zaman zaman farkli bir dünyaya kaçmak isteriz. Bu dünya, bazilari için bir tatil kaçamagi bazilari içinse dingin bir dinlenme olabilir. Böyle zamanlarda, tüm dis uyaranlari engellemek ve birkaç saat de olsa kendi bedenimiz üzerine yogunlasmakta son derece yarar var. Bunu size kisa zaman diliminde saglayacak aktivite de süphesiz spa olacaktir. Suyun iyilestirici gücünüi kullanan bir terapi yöntemi olan spa, pek çok faydasiyla size yogun, stresli dönemlerinizde kaybettiginiz huzuru yeniden kazandiracaktir.

 

Peki spanin faydalari nelerdir? Sakin ve dinlendirici bir atmosferde, yetenekli bir terapistin titiz dokunusu vücudumuzda fiziksel özelliklerin ötesinde faydalar saglar. Spa terapisi ile kendimizi çok ihtiyaç duydugumuz bir “ben” zamaninda simartip, sakinlestirip, rahatlatip, sarj edebilir ve yeniden enerji dolmak için kendimize bir alan yaratabiliriz.  

 

Spa terapisi, ortamin ambiyansi ve dinlendirici etkisi ile ruhunuza, aroma terapileri ve masaj teknikleri ile de bedeninize iyi gelir. Spa masajlarinda kullanilan aroma terapik yaglar ve tuz çesitleri ile vücut ölü derilerinden arinir ve kan dolasimi da hizlandirilarak vücuda zindelik kazandirilir. Ayni zamanda vücuttaki yaglarin atilmasina yardimci olarak sindirim sisteminin düzenli olarak çalismasini saglar. Tüm bu iyilesme süreci hem bedensel hem de ruhsal rahatlamayi saglar.

Siz de Bursa Dream Suit Spa’da Taylandli uzman terapistlerce uygulanan pek çok spa masaj tekniginden birini seçerek bedeninizi dinlendirmek için küçük bir mola vermek ister misiniz? Cevabiniz evetse hemen spa merkezimizi arayarak randevu alabilirsiniz.

 
Devamını Oku


Masaj Yaglarinin Faydalari Nelerdir?

Masaj Yaglarinin Faydalari Nelerdir?

Telasli bir günün ardindan yipranmis zihninizi ve bedeninizi, dinlendirici bir masaj kadar hiçbir sey yatistiramaz. Masaj, sadece vücudunuzdaki dügümleri, dokulari ve kaslari çözmekle kalmaz. Ayni zamanda stresinizi dakikalar içinde eritir. Kaliteli bir masaj yagi, masaj deneyiminizi daha zevkli hale gelir. Terapistin daha kolay hareket etmesine yardimci olur ve masaj deneyiminizi gelistirmek için kaslariniza derinlemesine etki eder.

Rastgele bir masaj yagi seçmek, size her zaman rahatlatici bir etki saglamaz çünkü her yag her masaj için ayni etkiyi yaratmaz. Ihtiyaçlarinizi karsilayan dogru masaj yagini seçmek istiyorsaniz yazinin devamini mutlaka okuyun :)

Zeytinyagi

Genellikle Isveç masaji gibi hafif masajlarda kullanilir. Agir bir yagdir ve ciltte çok daha yavas oranda emilir.

Binlerce yildir Akdeniz kültürünün bir parçasi olan zeytinyagi cildiniz üzerinde nemlendirici etkiye sahiptir ve kuru ciltlerle savasmanin mükemmel bir yoludur. Spazmlari, agrilari ve kas agrisini gidermede yardimci olur.
Zeytinyagi ayni zamanda vücudunuzdaki kan dolasimini iyilestirmeye yardimci olur. Böylece, hücreler daha fazla besin ve oksijen aldikça, enerji seviyenizi yükseltir.

Argan Yagi

Genellikle kaplicalarda kullanilan argan yagi, rahatlatici bir ilik banyodan hemen sonra masaj ile uygulanabilir. Argan yagi hafif bir yagdir ve cildinizi aninda yumusatir. Cildinize bu yag ile masaj yapmak cildin esnekligini artirir ve yaslanma belirtilerini ortadan kaldirir.

 
Ayni zamanda cildinizin su tutma kapasitesini artirir, cildinizi nemli tutar ve nemlendirme seviyesini yükseltir. Bu da kurulugu önler ve cildi parlatir. Argan yagi ile yapilan masaj, agriyan kaslari gevsetir, sislik ve eklem agrisini azaltir.


Jojoba yagi


Jojoba yagi, antibakteriyel özelliklere sahip oldugu için sirt sivilce tedavisi için iyi olarak kabul edilir. Bu yüzden çogunlukla sirt masaji için kullanilir. Cilt jojoba yagini hizli bir sekilde emer ve bu nedenle tekrar uygulanmasi gerekir.

Jojoba yagi aromaterapi masaji için mükemmel bir seçimdir, çünkü otlar ve uçucu yaglarla kolayca karistirilabilir. Ayni zamanda cildinizi tahris etmez, bu yüzden kaplicalarda bir vücut masaji için tercih edilir.

 

Devamını Oku


Sauna Kullanimi ve Saunanin Faydalari

Sauna Kullanimi ve Saunanin Faydalari

Terleme, insanlik tarihinde çok eski dönemlerden itibaren kullanilan bir tedavi yöntemidir. 

Hemen hemen her kültürde tedavi için terleme yöntemi kullanilmistir. Yaklasik 3.000 yil önce, Orta Amerika Mayalari dini ritüeller ve tedavi için, terleme evlerini kullandilar. Ayrica Antik Roma hamamlari, modern Türk hamamlari ve son olarak Amerikan jakuzileri de isi terapisinin önemini gösteren örneklerdir. 

Fin Hamami olarak da anilan sauna klasik Türk hamaminin aksine oldukça kurudur. Ahsap duvarlari ve banklariyla sade bir boyasiz odadan ibaret olan saunada sicaklik zemin seviyesinde yaklasik 90 ° 'de ve üstte yaklasik 185 °' ye yükseltilir. 

Neredeyse sauna banyosuna girildigi an terleme baslar ve cilt isisi dakikalar içinde yaklasik 104 ° 'ye yükselir. Ortalama bir insan kisa bir sauna sirasinda bir bardak ter kaybeder. 

Saunanin Faydalari Nelerdir?

Sauna vücuttaki kan dolasimini dengeler. Kaslari gevsetir, sinir sisteminin rahatlamasini saglar. Saunada insanlar günün, haftanin stresinden kurtulur. Ayrica terlemeyle cilt temizlenerek hücre yenilenmesi saglanir. Cildi ölü hücrelerden arindirarak pürüzsüz ve canli bir görünüme ulasmasini saglar.

Ayni zamanda kan proteinlerini artirir ve böylelikle oksijenin hücrelere daha yogun gitmesini saglar.  Antikor üretimini de artirdigi ve bagisiklik güçlendirici etkisinin oldugu da bilinmektedir.

42-60 yas arasi 2315 Finli erkekler üzerinde yapilan bir çalismada düzenli sauna kullaniminin önemli ölçüde kalp hastaligi ve tüm nedenlerden ölüm risklerini azalttigi görülmüstür. Bunun yani sira, saunayi haftada 4-7 kez kullananlarin ölümcül kalp hastaligi riski % 48 azalmistir. 


Saunaya Girmeden Önce Dikkat Edin!

  •  Saunadan önce mutlaka dus almalisiniz. Fakat üzerinizde kalan su terlemenizi geciktireceginden, yeteri kadar kurulandiginizdan emin olun. 
  •  Saunaya dolu mideyle girmemeli, saunadan sonra da agir yiyecekler yememelisiniz. Saunadan sonra az miktarda, hafif yiyecekler yiyebilirsiniz. 
  • Saunaya, terinizi emmeye yardimci havlu veya pestemal ile girmelisiniz. Mayo veya bikini hem terinizi emmeyecek hem de zarar görecektir. 
  • Sauna banyosu sirasinda su içilmesi önerilmez. Sauna sirasinda çok miktarda su kaybi yasanacagindan, banyo sonrasi böbreklerinizin çalisabilmesi için bol ve ilik su içmelisiniz. Sauna sonrasi alinacak olan alkol de, saunanin tüm faydalarini ortadan kaldiracagindan kesinlikle önerilmemektedir.

 

Devamını Oku


Adim Adim Aloe Vera Kullanimi

Aloe Vera Kullanimi 

Aloe vera nedir?

Aloe vera, binlerce yildir çesitli saglik sorunlarini tedavi etmek için kullanilan tibbi bir bitkidir. Tüm vitamin, mineral ve aminoasitlerini yapraklarinda depolayan bu mucizevi bitki, beslenme, cilt bakimi ve tedavi amaçli pek çok alanda sifacilar tarafindan yüzyillardir kullanilmaktadir. 

Aloe vera jeli evde kendi yetistirdiginiz bitkiden dogal olarak elde edebileceginiz gibi, kozmetik marketlerden de satin alabilirsiniz. Eger bitkiyi evde yetistirmeyi düsünürseniz, aydinlik ortamda büyütmeye dikkat etmeniz gerekir. Aloe vera tropik bir bitki oldugundan günes isigini ve isiyi son derece sevmektedir. 
Yazinin devam eden kisminda, hafif günes yaniklarindan aknelere kadar pek çok seyi tedavi edebilen aloe veranin kullanim alanlari hakkinda detayli bilgi sahibi olacaksiniz;

Alo vera nasil kullanilir?
Jeli direkt olarak yüzünüze uygulamak için, 

Ilk olarak cildinizi nazikçe sabun ve suyla temizleyin. Ölü hücrelerden arinmak için, yüzünüzü islak bir havlu veya peeling pedi ile hafifçe ovalayin.

Aloe verayi, parmak uçlarinizi kullanarak daireler halinde yüzünüze uygulayin. Cildinizin tamami kaplanana kadar uygulamaya devam edin. Istenilen etkiye bagli olarak, 30 dakika sonra temizleyebilir veya birkaç saatte bir uygulamayi tekrarlayabilirsiniz.

Evinizde elde ettiginiz jeli uygulamak için,

Aloe yapraklarini bitkiden toplamak için, kalin yapraklarin tabanini parmaklarinizla tutun ve yavasça bitkiden çekin. Bir çift makas veya keskin biçak da kullanabilirsiniz. Yapragin yüzeyindeki kiri, islak bir dis firçasi veya tirnak firçasi ile hafifçe ovalayarak temizleyin. Ardindan yapraklari soguk su ile durulayin.

Yaprak tabanini kesin ve çikarin. Keskin bir biçak yardimiyla dikenleri yapragin kenarlarindan ayirin. Sebze soyucu kullanarak jeli yapraklarin her iki tarafindan çikarin veya yapragi dikey olarak ikiye bölün ve küçük bir kasikla jeli alin. Jeli dogrudan günes isigindan uzak, hava almayacak sekilde bir plastik kapta saklayin.

Jel üzerine bolca kabartma tozu serpin. Yapraklari kullanarak dairesel hareketlerle jeli yüzünüze uygulayin ve ovalayin. Ardindan yüzünüzü ilik sabun ve suyla temizleyin ve durulayin.
Cilt bakiminin yani sira, aloe vera jeli yaralanmalari iyilestirmek, böcek isiriklarini yatistirmak ve günes yaniklarini, küçük asinmalari ve cilt tahrislerini iyilestirmeye yardimci olmak için dogrudan vücudunuza da uygulayabilirsiniz.

NOT: Alo vera jele karsi alerjik veya duyarli olmadiginizdan emin olmak için bileginizin içinde küçük noktaya jeli uygulayarak baslayin. Temizleyin ve kurumasini bekleyin. Herhangi bir reaksiyon gözlemlemezseniz jeli güvenle kullanabilirsiniz.
Uygulama sonrasinda kizariklik veya sislik yasarsaniz, jeli yüzünüze uygulamaktan kaçinin. Özellikle hassas bir cilde sahipseniz veya alerjik cilt reaksiyonlariniz varsa dermatologunuza danisin.

 

Devamını Oku


Yaz Aylarinda Cilt Bakimi Nasil Olmali?

Yaz aylari cilt için zorlu bir zamandir. Yanan günes ve kavurucu sicak , özellikle cildiniz için affedilmez olabilir. Kirlilik ve diger çevresel etkenler cildinizin dogal parlakligini ortadan kaldirarak yagli, donuk ve lekelenmis hale getirir. Yazinin devaminda, yaz aylarinin cildinizin kalitesini nasil degistirdigini ve cildinizi nasil parlak ve saglikli tutabileceginizi ögrenmek için birkaç püf noktasi bulacaksiniz.

Saglikli Bir Cilt Için Dogru Beslenin

Cilt bakimi dogru seyleri yemekle baslar. Günde 8 bardak su içmek vücudun ve cildin yeterli seviyede nemli kalmasina yardimci olacaktir. Sicak yaz günlerinde, vücut terleme yoluyla su kaybetme egilimindedir. Yeterince su içmek ve meyve sulari gibi sivilar, su kaybini telafi eder.

Diyete taze meyve ve sebzelerin eklenmesi, cildi iyi besleyebilir. Selenyum, C Vitamini, E Vitamini ve çinko bakimindan zengin besin kaynaklarini artirmak, vücudun zararli UV isinlarindan kendini korumasina yardimci olabilir. Ayrica en az 50 SPF koruma faktörlü günes kremi kullanmaniz da, günes lekelerini ve ciddi yaniklari engellemek için önemlidir.

Cildin pH seviyelerini iyi yönetmek de çok önemlidir. Cildin pH seviyelerindeki bir dengesizlik, cildi UV hasari ve bakteriyel enfeksiyonlara karsi savunmasiz birakabilir. Alkali cilt bakim ürünlerinde nötr sabun ve jellerin seçilmesi, cildin dogal olarak korunmasina yardimci olarak dogal asitli deriyi yenilemeye yardimci olabilir.

Yaz Peelingini Unutmayin


Haftada iki kez peeling yapmak, ölü hücreler ve kir gibi yüzey birikimlerini soymaya yardimci oldugundan önemlidir. Bu, hos olmayan kirin sivilce ile sonuçlanabilecek gözenekleri tikamasini önler. Bütünsel bir  spa ziyareti cildin kendisini daha iyi canlandirmasina yardimci olabilir. Spanin cildiniz için etkisinin ne olacagini merak ediyorsaniz, “Spanin Faydalari Nelerdir?” adli yazimizda detaylar bulabilirsiniz.

Dogal Makyaji Tercih Edin

Yazlari daha az makyaj cilt için en iyisidir. Fondöten kullanmak isterseniz, lekeli cilt olusumunu önlemek için SPF ile birlikte yüz pudrasi uygulayin. Dudaklarinizi korumak ve daha taze hale getirmek için her zaman 15 SPF degerinde bir parlatici veya dudak kremi kullanin. Göz makyajindan ise yaz aylarinda kaçinilmasi gerekir.

 

Devamını Oku






Bursa Palas Hotel
Tahtakale Mahallesi, 20. Okul Sk. No:9,
Osmangazi/Bursa

info@dreamsutspa.com