Yaz Aylarinda Cilt Bakimi Nasil Olmali?


Yaz aylari cilt için zorlu bir zamandir. Yanan günes ve kavurucu sicak , özellikle cildiniz için affedilmez olabilir. Kirlilik ve diger çevresel etkenler cildinizin dogal parlakligini ortadan kaldirarak yagli, donuk ve lekelenmis hale getirir. Yazinin devaminda, yaz aylarinin cildinizin kalitesini nasil degistirdigini ve cildinizi nasil parlak ve saglikli tutabileceginizi ögrenmek için birkaç püf noktasi bulacaksiniz.

Saglikli Bir Cilt Için Dogru Beslenin

Cilt bakimi dogru seyleri yemekle baslar. Günde 8 bardak su içmek vücudun ve cildin yeterli seviyede nemli kalmasina yardimci olacaktir. Sicak yaz günlerinde, vücut terleme yoluyla su kaybetme egilimindedir. Yeterince su içmek ve meyve sulari gibi sivilar, su kaybini telafi eder.

Diyete taze meyve ve sebzelerin eklenmesi, cildi iyi besleyebilir. Selenyum, C Vitamini, E Vitamini ve çinko bakimindan zengin besin kaynaklarini artirmak, vücudun zararli UV isinlarindan kendini korumasina yardimci olabilir. Ayrica en az 50 SPF koruma faktörlü günes kremi kullanmaniz da, günes lekelerini ve ciddi yaniklari engellemek için önemlidir.

Cildin pH seviyelerini iyi yönetmek de çok önemlidir. Cildin pH seviyelerindeki bir dengesizlik, cildi UV hasari ve bakteriyel enfeksiyonlara karsi savunmasiz birakabilir. Alkali cilt bakim ürünlerinde nötr sabun ve jellerin seçilmesi, cildin dogal olarak korunmasina yardimci olarak dogal asitli deriyi yenilemeye yardimci olabilir.

Yaz Peelingini Unutmayin


Haftada iki kez peeling yapmak, ölü hücreler ve kir gibi yüzey birikimlerini soymaya yardimci oldugundan önemlidir. Bu, hos olmayan kirin sivilce ile sonuçlanabilecek gözenekleri tikamasini önler. Bütünsel bir  spa ziyareti cildin kendisini daha iyi canlandirmasina yardimci olabilir. Spanin cildiniz için etkisinin ne olacagini merak ediyorsaniz, “Spanin Faydalari Nelerdir?” adli yazimizda detaylar bulabilirsiniz.

Dogal Makyaji Tercih Edin

Yazlari daha az makyaj cilt için en iyisidir. Fondöten kullanmak isterseniz, lekeli cilt olusumunu önlemek için SPF ile birlikte yüz pudrasi uygulayin. Dudaklarinizi korumak ve daha taze hale getirmek için her zaman 15 SPF degerinde bir parlatici veya dudak kremi kullanin. Göz makyajindan ise yaz aylarinda kaçinilmasi gerekir.

 





Bursa Palas Hotel
Tahtakale Mahallesi, 20. Okul Sk. No:9,
Osmangazi/Bursa

info@dreamsutspa.com